Wat bieden wij aan?

Op de afdeling techniek van het ROC Friese Poort Emmeloord word een groot scala aan opleidingen aangeboden, variërend in niveau en duur van de opleiding. 

Klik op de opleiding naam. Bekijk de opleiding op de officiële ROC Friese Poort site en schijf je gelijk in als je een keuze hebt kunnen maken.

Opleidingen
Werktuigbouw
Right Panel

Right Panel

Elektro-techniek
Left Panel

Left Panel

Mechatronica
Right Panel

Right Panel

Bouw-Infra
Top Bar

Top Bar

Bouw-Infra

Bouw-Infra

 
Eenvoudig of complex, als allround timmerman kun jij elke klus aan.

 

 

 
Als middenkaderfunctionaris bouw richt je je op het ontwerp, de voorbereiding, de bouw en het onderhoud van gebouwen. Dat kunnen huizen zijn, maar ook scholen, hotels, voetbalstadions, noem maar op.

 

 

 
Heb je oog voor veiligheid, ruimtelijk inzicht en denkvermogen en lijkt het jou leuk om veel verschillende klussen te doen in de bouw? Kies dan voor de opleiding Timmerman

 

 

Opleidingen

Techniek

werktuigbouw opleidingen

 

 

 
Als allround constructiewerker ben je verantwoordelijk voor het produceren, repareren en aanpassen van constructies en apparaten.

 

 

 
Als allround plaatwerker maak je kleine serieproducten, van enkele stuks tot 100 of 150 exemplaren. Daarbij werk je vooral met computergestuurde machines.

 

 

 
Als allround verspaner is CNC-verspaning jouw vakgebied.

 

 

Opleidingen

 

 

 
Ben je op zoek naar een afwisselende baan in de wereld van de metaalbewerking? En vind je het leuk om je steeds in nieuwe technieken te verdiepen? Dan is de opleiding Constructiewerker iets voor jou!

 

 

 
Als plaatwerker maak je producten van platen, bijvoorbeeld voor kasten, machines, auto’s of schepen. Vaak zijn deze platen van metaal, maar ze kunnen ook van een ander materiaal zijn.

 

 

 
Houd jij van precies en geconcentreerd werken? Kies dan de opleiding Verspaner.

 

 

 
Heb je aanleg voor techniek en vind je het leuk om vaak op pad te zijn? Dan is deze opleiding iets voor jou.

 

 

Elektro opleidingen

 
Datanetwerken, telefoon- en beveiligingssystemen, voor jou kennen ze geen geheimen.

 

 

 
Elektrotechnische systemen hebben voor jou geen geheimen als je bent opgeleid tot eerste monteur.

 

 

 
Doordat je steeds aan verschillende machines, installaties en apparaten werkt, heb je een afwisselende baan als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

 

 

 
Als eerste monteur woning werk je bij klanten thuis in hun woning of in de woningbouw.

 

 

Opleidingen

 

 

 
Werk je graag met je handen en kun je nauwkeurig werken? Dan is deze opleiding iets voor jou.

 

 

 
Als monteur elektrotechnische systemen maak je onderdelen van elektrotechnische producten.

 

 

 
Als technicus elektrotechnisch installaties woning en utiliteit werk je aan installaties in woningen, ziekenhuizen, winkels en andere openbare gebouwen. 

 

 

 
Als technicus elektrotechnisch installaties woning en utiliteit werk je aan installaties in woningen, ziekenhuizen, winkels en andere openbare gebouwen. 

 

 

Mechatronica opleidingen

 
Heb je een brede belangstelling voor techniek? En vind je het leuk om voor tevreden klanten te zorgen? Dan is de opleiding Commercieel technicus engineering iets voor jou.

 

 

 
Heb jij een brede belangstelling voor Techniek? Kies dan voor deze opleiding.

 

 

Opleidingen

 

 

 
Heb je er weleens bij stil gestaan wat er nodig is om een zak chips precies goed gevuld te krijgen? Of heb je enig idee hoe een kopieerapparaat, lasrobot, lift of melkmachine werkt? Als monteur mechatronica wordt dit jouw vak!

 

 

 
Heb je enig idee hoe een kopieerapparaat, lasrobot, lift of melkmachine werkt? Als eerste monteur mechatronica werk je op locatie bij de klant aan mechatronische producten.